29 Mart 2016 Salı

YENİ KİMLİKLER

Sanıyorum bir ay kadar önceydi. Sosyal medyada bir ileti okumuştum iletide yeni kimliklerin rengi  ve üzerindeki resim eleştiriliyordu. O iletiye yazdığım yorumda ise rengini bilmem ama resmi yanlış bulduğumu yazmış ve haberin de yalan olma olasılığının yüksek olduğunu düşünmüştüm. Kimilerine göre Cumhurbaşkanlığı külliyesi, kimilerine göre ak-saray,kimilerine göre kaçak saray diye anılan ve toplumun daha isminde anlaşamadığı bir binanın resminin herkesin kullanacağı bir kartta kullanılmasının biraz mantıklı düşünenlerin kabul etmeyeceğini ummuştum.
Bu gün 'bu kimliklere' hayır diyen bir kampanya başlatıldı. İmzaladım ve bazı sorular sormak istiyorum. Bazılarını 'bölücü' diye suçlarken toplumun üzerinde anlaşmak şöyle dursun tam karşıt görüşlere sahip olduğu bir binanın resmini kimliklere koymak kimin fikriydi acaba? Peki bu simgesel de olsa bir bölücülük değil mi? Toplumun önemli bir kesimine karşı bir dayatma değil mi? Diyelim ki yarın iktidar değiştiğinde kimlikleri iptal edip kendine göre bir resimle yeni kimlikler çıkarırsa ne olacak? İktidarlar değiştikçe kimlikler mi değişecek?
İlla kimliklerde kullanmak istiyorsanız AkPartinin üye kimliklerinde kullanabilirsiniz.
Bakın aksi halde ne olacak biliyor musunuz? Büyüklerimiz bir yerden bir yere giderken o trafiği kesip insanları beklettiğinizde insanlar neler söylüyorlarsa o kimliğe her baktıklarında ve o kimliği her kullandıklarında onları söyleyecekler. İlla neler söylediklerini öğrenmek istiyorsanız o gibi durumlarda ajanlarınızı halkın içine yerleştirin öğrenirsiniz.
Beyler yapmayın. Bu ülke insanlarına bu coğrafyaya yazıktır. Yeryüzü Cennet'i diye övündüğümüz ülkenin kıymetini bilelim. Farklı düşünmek birlikte ve dostça yaşamaya engel değil. Bunun için karşılıklı biraz saygı gerek hepsi o kadar.
Kimliklere konacak resim konusunda o kadar çok seçenek var ki. Bula bula sarayı mı buldunuz? Hiç bir zaman saraylar halkı temsil etmez unutmayın. Toplumu sürekli gergin tutarak sizi destekleyen halk kesiminin dağılmasını önlemek bir süre için geçerli bir taktik gibi görülse de bir süreden sonra tam ters etki yapacaktır, bunu da unutmayın. Kimliklere koyacağınız resim için benden size bir,kaç öneri. İlk meclis binası, şu andaki meclis binası,Türkiye haritası olabilir mesela. Tabi bu konunun uzmanı sanatçılar çok daha farklı seçenekler sunabilir. Olmadı mı resim koymasanız ne olur? Bence bu günkünden daha iyi olur.
Birlikte olmanın en pratik yolu karşındakine saygıdır.
Saygıyla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder