19 Mart 2016 Cumartesi

YÜREK VE MENGENE: ÖFF!

Yüreğiniz bir mengene ile sıkıştırılıyor gibi geliyor mu size de? Herkes birbirine 'ne oluyor,ne olacak bu işin sonu?' diye soruyor da birileri birbirine meydan okuyup duruyor. Ve biz de bu meydan okumaları hangisi gerçek, hangisi sahte diye tartışıp duruyoruz hararetle.
Ortalık meydancı doldu.
Yıllardır 'bilim' sözcüğünü bir çok şeyin önüne koyduk da bir türlü beynimizin içine yerleştiremedik. Bilim; zor iş, çalışmak lazım, emek vermek lazım,kaynak ayırmak lazım, sabır lazım. Ancak işleri Allah'tan çözmesini beklemek çok daha kolay nihayetinde senin için dua ya, düşmanın için  bedduaya bakıyor.
Elin oğlu 24 saat önce terör saldırısı ihbarı alınca okuldan konsolosluğa kadar ne varsa kapattığında gücenip 'ayıp oluyor' demiştin ya onun yurttaşının canının pek tatlı olduğunu unutmuştun nedense. İhbardan sonra gereğini yapmayıp kulak arkası etselerdi kıyamet kopardı herhalde.
Lanet okuma, kınama gibi sözlere karınları tok, terör olaylarını gerçekleştirenlerin de ne kötü insanlar olduğunun söylenmesi bir anlam ifade etmiyor onlar için; 'Allah'tan gelene yapacak bir şey yok' lafı da onları yatıştırmaz, saldırıda 'ölenler şehit olmuştur'  deseniz de yürekleri soğumaz,bir de kötü kötü bakar yüzünüze.
Bazı büyük yorumcular(!) batı ülkelerinde on yılda bir gerçekleşen terör olaylarını örnek göstererek ahkam kesiyor ya beyaz camda, bizler de kuzu kuzu dinliyoruz.
Yüzlerce polisi diksen de, meydanlara, polis sayısını bir kat daha artırsan da önlemek pek olanaklı görülmüyor terör olaylarını.
Önce güçlü bir ülke olmalısınız hem bilimde, hem ekonomide ve de hem de sanatta. Bunun için çok çalışmak gerek. Daha sonra ülkende yaşayan insan sayısının çok olmasının bir güçlülük göstergesi olmadığını anlamanız gerek. Nitelikli yurttaşlara sahip olmanız gerek. Tabi o zaman yöneticiler de nitelikli olmak zorunda kalacak ama ne yapalım. Dikkat etsenize 'kalabalık akrabaların 'güçlülük anlamına gelişi ancak feodal toplumlarda geçerli, gelişmiş toplumlarda değil.
Ve an itibari ile de Almanya Dış İşleri Bakanlığı Türkiye'deki vatandaşlarını kalabalık yerlerde dolaşmamaları, mümkün olduğunca otelden çıkmamaları konusunda uyarıyor. Diyor ki bizim internet sayfalarımızı inceleyin, açıklamalarımızı izleyin.
Şöyle deseydi örneğin, TC İçişleri Bakanlığı internet sayfasında bir çok dilde açıklama yapacak onları inceleyin nede olsa kendi ülkeleri, en iyisini onlar bilir.
Acaba yine ayıp ettiler diye düşünüyor musunuz?
Yüreğimi lanet olası bir mengene sıkıştırıp duruyor hala..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder